Mitt rågknäcke bakas och säljs hos Kvarnå Trädgård  i byn Kvarnå utanför Junsele där även mitt lilla bageri är beläget.
Knäcket bakas av ekologiskt, stenmalet rågmjöl och vetemjöl, rågsurdeg, källvatten, salt och lite jäst.
Kvarnå har eget vatten som kommer ur en älv i berget vilket gör att surdegarna frodas och mår väldigt bra. Knäcket är knaprigt och mört med mycket rågsmak. Gott att äta med enbart Norrgott, om man gillar det eller  med tillägg av någon god ost.

Rågknäcket knådas och kavlas för hand så det är ett rent hantverk. /Inger


 

            Liten knäckepåse

Knäcket packas med tre kakor a´12 bitar i en          papperspåse. Vikt ca. 180 gr 





Behändig "gebortpresent".

Knäcket får ligga och eftertorka några timmar innan det packas.

              Stor knäckepåse

Knäcket packas med sex kakor i påsen. De är ungefär 25 cm i diameter. Vikt ca. 360 gr.

Knäcket kavlas för hand och får eftertorka över natten innan det packas.

Försvinnande gott..!