Mitt lilla men funktionella bageri. Gräddar i en stenugn. Mitt lilla men funktionella bageri. Gräddar i en stenugn.

I slutet av juli 2015 startade jag Kvarnå Surdegsbageri i Kvarnå utanför Junsele.
I samma lilla by fanns redan Kvarnå Trädgård som i huvudsak odlar tomater men även andra grönsaker, jordgubbar mm och som driver en gårdsbutik på sommaren.
Jag fick ynnesten att få samarbeta med Kvarnå Trädgårds Roger och Susanne som upplät en lokal där vi hjälptes åt att bygga ett litet men funktionellt bageri under våren.
Det blev en hektiskt sommar då jag testade, bakade och sålde surdegsbröd, jästbröd och rågknäckebröd direkt från bageriet och i gårdsbutiken.
Just för tillfället är det mitt knäcke som jag främst bakar och eftersom det går bra att lagra så vill jag prova att även sälja det på beställning här på hemsidan.
Jag kavlar knäcket för hand så mängden beställningar blir ju av naturliga skäl begränsat men jag kommer att baka och skicka efter förmåga.

Bild från infarten till Kvarnå Trädgård sommaren 2015
Bild från infarten till Kvarnå Trädgård sommaren 2015